Muziek met ander moois!

Kinder Mattheus

 

MatheusOnze passie: Bachs Mattheus!

Bachs Mattheus-passie mag zich verheugen op een enorme populariteit. Honderden uitvoeringen van dit meesterwerk zijn te beluisteren in de aanloop naar Pasen.

Edwin Rutten, (de enige echte ome Willem, maar ook presentator bij Radio 4 en van het Weense Nieuwjaarsconcert) heeft trouw aan de muziek, trouw aan Bach en trouw aan het verhaal, een versie van dit meesterwerk gemaaktspeciaal voor de komende generatie Bach liefhebbers. Kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen beleven tijdens deze voorstelling misschien wel hun eerste kennismaking met de Matheüs Passie.

MatheusHij vertelt op zijn bekende beeldende wijze het verhaal aan de hand van originele muziekfragmenten. Hoofdrolspeler in het verhaal van Rutten is natuurlijk Christus, hier omgedoopt tot JC. Ondertussen verklaart hij de rol van profeten, Maria, Judas. Hij laat u kennis maken met de sfeer van de muziek, de instrumenten, de stemmen en de koren. Hij legt uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is.  De ‘Mattheüs’ duurt normaliter twee en een half à drie uur. Edwins versie is teruggebracht tot een uur en vijftien minuten om de volgende generatie een eerste introductie tot dit zo populaire klassieke werk te geven.

Er wordt live gemusiceerd door Camerata Amsterdam en gezongen door diverse solisten. Jeroen Weierink dirigeert.  Na afloop is er een ‘meet the artist’ in de foyer waar groot en klein met Edwin in gesprek kan gaan over de voorstelling.  Een geweldige kans om uw kinderen of kleinkinderen kennis te laten maken met uw passie: de Mattheüs.

Bestel hier uw kaarten! €10,- voor kinderen tot 16 jaar, €15,- voor iedereen boven 16 jaar.

Kaarten reserveren kinder Mattheus

  • Voer een getal tussen 1 en 25 in.
  • Max. 500 tekens

‘Een aanrader.’ – De Telegraaf

‘Mattheüs-Passion, flink opgefrist (…), een prima passiepromotor (…), “gevorderden” komen bij Rutten niet minder aan hun trekken.’ – De Gelderlander

‘Heel leuk en leerzaam (…), de lichtheid van de door hemzelf geschreven tekst.’ – Leeuwarder Courant

‘We willen hem graag volgend jaar gebruiken en er echt werk van maken.’ – Basisschool S. Franciscusbunde

Verhaal en verteller : Edwin Rutten
Dirigent : Jeroen Weierink
Door : Camerata Amsterdam en gerenommeerde zangers
Producent : Muziekburo NooTsprong
Speelperiode : maart en april 2016
Tourneeplanning en publiciteitsmateriaal : Senf Theaterpartners, Delft tel. +31 (0)10 592 31 55 of www.senf.nl
(wijzigingen voorbehouden)

 

trailer Mattheus Passie https://www.youtube.com/watch?v=iencUflo8QA

Dag Datum Tijd Plaats
vr 16 maart 19.00 Nederhorst den Berg OLV Hemelvaart