Muziek met ander moois!

Stabat Mater

Passieconcert op Paaszaterdag

Ukraine Liberation Orchestra en Camerata Amsterdam spelen samen als Camerata Amsterdam – Kiev o.l.v. Jeroen Weierink

STABAT MATER
G.B. Pergolesi

Maria Knihnytska, sopraan
Yuliia Postavnycha, mezzo-sopraan
Mykola Poplavskyi, tenor

Volodymyr Yefimenko, bariton

Ootmarsum
Protestantse kerk
Ganzenmarkt 31
Aanvang 15.00 uur

Concert op stille zaterdag
Op Paaszaterdag 8 april kunt u getuige zijn van een bijzonder concert waarbij passie en emotie de kernwoorden zijn. Het uit de katholieke traditie komende “Stabat Mater” van Giovanni Pergolesi zal deze Paaszaterdag worden uitgevoerd in de Protestantse kerk met haar schitterende akoestiek.
Het werk verklankt het verdriet van Maria tijdens het lijden en de kruisdood van haar zoon. Prachtige muziek op deze ‘Stille zaterdag’.

Nadat de Poaskearls met hun paard en wagen van het marktplein vertrokken zijn om paashout te halen en vóórdat ze met volle wagens weer door het centrum van Ootmarsum rijden, kunt u genieten van dit prachtige muzikale werk.

Geel-blauw randje
Het concert heeft een bijzondere lading. Camerata Amsterdam, de vaste speler van het passieconcert, heeft het Ukrain Libration Orchestra (ULO) omarmd. Gezamenlijk trekken deze topmusici onder de naam Camerata Amsterdam-Kiev nu door het land om het publiek te laten genieten van prachtige muziek. Muziek is voor iedereen; maar juist voor het uit vluchtelingen bestaande ULO is muziek troostend en zalvend en biedt hoop voor de toekomst.

De tranen van de moeder
De rode draad van het concert is een ode aan Maria. Naast het Stabat Mater hoort u o.a. twee van de prachtigste Avé Maria’s. Deze worden uitgevoerd door solisten die hun sporen verdiend hebben op grote nationale en internationale concertpodia. Het programma biedt tevens muziek van Elgar, Vivaldi en Purcell.

Grote indruk
Maria Knihnytska en Volodymyr Yefimenko maakten eerder in Ootmarsum  tijdens het kerstconcert grote indruk op het publiek. Zij zullen tijdens
dit passieconcert wederom een prominente rol vervullen. Hierbij worden ze geflankeerd door de jonge tenor Mykola Poplavskyi en mezzo-sopraan Yuliia Postavnycha.  

De algehele leiding van het concert is in handen van dirigent Jeroen Weierink. Weierink, Ootmarsumer van geboorte, is de vaste dirigent van Camerata Amsterdam. Hij dirigeert voor de zesde keer het Passieconcert in zijn geboortestad. Alle keren konden we ons verheugen op een “uitverkocht huis” en inmiddels kunnen we zeker spreken van een extra Passietraditie in het mooie Ootmarsum.

Kaarten: € 19,50

  • VVV Ootmarsum  Markt 9
  • Reserveren per e-mail: info@nootsprong.nl
  • Reserveren per telefoon: 0628234830
  • Voorafgaand aan de kerk

 

Dag Datum Tijd Plaats
Za 8 april 15.00 Ootmarsum Protestantse Kerk
Zo 23 april 11.30 Doetinchem Schouwburg Amphion
Za 29 april 15.30 Heemstede de Oude Kerk