Muziek met ander moois!

Wilma Bierens, sopraan

Wilma Bierens - sopraanDe  carrière  van sopraan Wilma Bierens is te typeren als een aaneenschakeling van imponerende rollen en optredens, waarin een rijke bagage aan interpretaties voelbaar is.

De afgelopen jaren heeft Wilma een uitvoerig lied-, oratorium-, opera-, en operetterepertoire opgebouwd. Ze zong hoofdrollen in binnen- en buitenland. In Nederland bij de Hoofdstad Operette en in producties van onder meer de Reisopera en Opera Zuid. Opera Zuid. Ze zong hoofdrollen in “The Telephone”, “The Medium”, “Il Campanello”,”El Retablo de Maeso Pedro”, “A Quiet Place” , “Mikado”, “Der Schauspieldirektor”, “Candide”, “Mireille”, “Les Contes d’ Hoffmann”, “Die Verkaufte Braut”, “Orfeo ed Euridice, “Die Czárdásfürstin”, “Der Vogellhändler”, “Die Lustige Witwe”, “Gräfin Mariza”,”Viktoria und ihr Husar”, “La Vie Parisienne”, Die Fledermaus”,”Il Pirata”, ” Pêcheurs de Perles”, Orphée aux Enfers”,”Jérusalem” en ”Cavallleria Rusticana”. Ook is Wilma een veelgevraagd soliste bij orkesten in binnen- en buitenland. Met de Mastreechter Staar maakte Wilma haar opwachting tijdens de opening van de Europese Centrale Bank in Frankfurt. Het optreden, bijgewoond door tal van Europese presidenten, werd wereldwijd uitgezonden. Wilma maakte bovendien diverse cd-opnamen en is regelmatig te beluisteren via internationale radio- en televisiezenders.

Wilma voelt zich in een oratorium evenzeer thuis als in de afwisseling van extreem virtuoze belcanto’s en gepassioneerde largo’s in een opera van Bellini. Vooral de laatste jaren heeft ook de intimiteit van de kamermuziek haar hart gestolen. Ook hier prefereert ze het romantische repertoire, omdat dit goed aansluit op haar gevoel voor expressie, maar ook het moderne repertoire heeft haar aandacht.

Haar unieke, hoge sopraanstem werd al op jonge leeftijd ontdekt. Wilma startte haar muzikale leven op zeer jonge leeftijd met pianolessen en later studeerde Wilma ‘Cum Laude met speciale onderscheiding’ af in de Operaklas van het Conservatorium in Maastricht. Daarbij ontving zij de Edmond Hustinx-Prijs. Later studeerde Wilma bij Cristina Deutekom en  Gemma Visser. Tevens volgde Wilma lessen bij Nelly Miricioiu in Londen.

Naast haar uitvoerende werk was Wilma als hoofdvakdocente verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Het nut van goede scholing en begeleiding zoals zij die zelf heeft gekregen, brengt ze met volle inzet over op haar leerlingen. Onder begeleiding van Wilma beleven de eerste talenten inmiddels de start van een veelbelovende carrière. Wilma organiseert regelmatig optredens waarbij zij jong talent een podium biedt.