Muziek met ander moois!

Sef Thissen, bariton

Sef Thissen - baritonAls zoon uit een ondernemersfamilie was de stoel binnen het familiebedrijf al snel voor hem uitgezocht. Toch was Sef helemaal niet op zijn plek en nam hij na vijftien dienstjaren (waarvan de laatste zeven als directeur) afscheid van het bedrijf. Hij koos voor een carrière in de muziek. Zijn talent werd opgemerkt door Han Kooreneef en Sef werd in de gelegenheid gesteld om een album te maken. L’amore Vincera werd een CD met speciaal voor hem geschreven werk, opgenomen met The City of Prague Phillharmonic Orchestra & Choir.

Na de release van zijn debuut-album in het  Amsterdamse  Concertgebouw  ging Sef zich verder verdiepen in de zangkunst o.a. bij  John Bröcheler en Gemma Visser en  krijgt hij coaching van Enrico Delmaboye.  Hij  volgde masterclasses bij oa Ed Spanjaard en Rudolf Janssen.

Sef heeft o.a. opgetreden met Philharmonie Zuidnederland en Wiener Kammersymphonie. Vanaf 2012 is Sef Thissen organisatorisch en inhoudelijk verantwoordelijk voor Viva Classic Live. Een jaarlijks terugkerend muziekspecatakel  in het centrum van zijn geboorteplaats Venlo. Sinds 2013 wordt dit muziekfeest uitgezonden o.a. bij AVROTROS. Bij het geselschap  OPEA 2.0 realiseerde hij een nieuw concept van opera maken. Succesvolle produkties als “El Rey” en “Tom  Dumoulin”  zijn hiervan het resultaat.