Muziek met ander moois!

Jeroen Weierink, dirigent

Jeroen Weierink - dirigent
Onlosmakelijk verbonden aan Wien bleibt Wien is dirigent Jeroen Weierink. Voor het derde jaar op rij is hij verantwoordelijk voor de invulling van het programma en hanteert het het “baton” tijdens de concerten.

De in Ootmarsum geboren  Jeroen Weierink studeerde aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam. Hij begon zijn muzikale loopbaan als  hoornist bij de Nederlandse Omroep. In deze periode ging  hij zich aan het dirigeren wijden. Directielessen had hij van Eri Klas en wat het operarepertoire betreft deed hij o.a. zijn licht op bij Alberto Zedda en Kees Bakels.

Jeroen Weierink reisde naar de VS waar hij gast docent was aan verschillende Universiteiten. Aan de Wisconsin University dirigeerde hij CD opnames en concerten met muziek uit de opera “The good soldier Schweik” van Robert Kurka.
Als gast dirigent werkt Weierink bij orkesten in Polen, Rusland, Tsjechië en USA. Hij dirigeerde o.a. Het Bohuslav Martinu Filharmonisch Orkest,  Georgian Symfonietta, het kamerorkest van Ekaterinenburg , het Filharmonisch Orkest van Stettin, het  Boheems kamerorkest, het Haydn festival orkest het Radio Symfonieorkest en de Radio Kamer Filharmonie. In 2016 dirigeerde hij in Kazachstan het Nationaal Symfonieorkest in een Amerikaans programma. Tevens dirigeerde hij het Staats opera en ballet theater van Charkov hun Nederlandse tournee van Verdi’s La traviata en in 2017 bij het zelfde geselschap Puccinis Tosca.  In 2015 dirigeerde Jeroen Weierink in de kathedraal van Kiev het herdenkingsconcert van de tragedie met de MH17. Voor 2017/2018 staan tournees met De parelvissers en La Traviata op het programma.