Muziek met ander moois!

Jeroen Weierink dirigeert LA TRAVIATA

Jeroen Weierink dirigeert la traviata
Giuseppe Verdi, La traviata

La Traviata, een opera in drie bedrijven van de Italiaanse grootmeester Verdi, vertelt het levensechte liefdesverhaal tussen Violetta en Alfredo. Violetta, een maintenée, leeft er aardig op los, totdat ze de romantische Parijse dichter Alfredo leert kennen. Ze wordt voor het eerst écht verliefd en samen proberen ze op het platteland een rustig leven op te bouwen. Zijn vader ziet echter geen heil in hun relatie en gebiedt Violetta de relatie te verbreken. Dat doet ze en ze pakt haar oude, losbandige leven weer op, maar wordt geveld door tuberculose. Pas op haar sterfbed worden de twee herenigd.

Amor e morte (liefde en dood), zoals dit beroemde en tragische operaverhaal oorspronkelijk heet, is één van de beroemdste opera’s ter wereld. Een klassieke uitvoering door het Charkov Staats Opera Theater, gezongen in het Italiaans, met boventiteling in het Nederlands.

Het Charkov Staats Opera Theater is afkomstig uit Charkov. Dit gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Het gezelschap toert daarnaast over de hele wereld met 150 voorstellingen per jaar.

Dirigent: Jeroen Weierink
Charkov Staats Opera Theater

Producent: Classic Music Management

vr  17 november 20:15 Schouwburg Kunstmin Dordrecht
za  18 november  20:00 Martini Plaza Groningen
zo 19 november  15:00 Figi Theater Zeist
wo 22 november 20:00 De Goudse Schouwburg Gouda
vr 24 november  20:00 Schouwburg Amstelveen Amstelveen
zo 26 november  15:00 Deventer Schouwburg Deventer
di 28 november 20:15 Schouwburg Venray Venray
do 30 november 20:00 Cultuurcentrum De Spil Roeselaere (Belgie)
vr 1 december 20:15 Schouwburg Velzen IJmuiden
za 2 december 20:00 Schouwburg De Kring Roosendaal